הסדנאות בפסטיבל

חמישי 17:00

שישי 8:00

שישי 10:00

שישי 12:00

  • 12:00 זואלה - Hunger for Ecstasy – Sufi-inspired practices for Women

    Through kumbakha (breath suspension), physical practice, vocal invocation, movement meditation, sacred dance, whirling, taoist-tantric meditation, development of feminine anatomical awareness, sema (listening), and zikhr (remembrance), we take a collective journey to open the channels of ecstasy in the body. Locating the entranceways for strong physical and psychological sensation of ecstasy to penetrate us, we explore various manifestations of ecstasy in the body. Through these portals, we cultivate profound and subtle sensory awareness, entering the inner place where there is no time, and no destination.

  • 12:00 איתן רפואה - שירתו של ג’לאל א-דין רומי

    בסדנה נעסוק במסנווי, שירתו של רומי גדול המשוררים הסופים. ונלמד יצירה קלאסית פרסית המבוססת על שירתו.

  • 12:00 יעקוב איבן יוסוף - מסורת ! מסורת ! אצל הסופים כמו ביהדות

    נהוג לתפוס מסורת כשימור העבר. אבל יש מקום במסורת ישראל ל”חידושי תורה” ול”ויכוח לשם שמים”. אין כל כך מקום לזה באיסלאם, אבל במסורת הסופית אנו רואים חידושים וגם כל מיני ויכוחים יצירתיים: ע”י ראבעה נגד חסן מבסרה, בין הדרווישים ה”שיכורים” לבין ה”שפויים”, בן רומי לשמשי טבריז, ובין אוהדי רומי ובין הבקטשים שהולכים בעקבות יונוס אמרה. אנו גם רואים חידושים גדולים בשירה הסופית. מה קורה פה?

  • 12:00 נטלי דביר - נאמן למקור – חיבור תנועה לטקסט

    תמיד רציתי לחקור ולשאוב מתוך הטקסטים של רומי להביאם לתנועה וחיבור לסיבוב יהיה נפלא. להיות חלק מכתיבת טקסטים מקורים שלכם ומהסיבוב שלכם

  • 12:00 רוקי דנצינגר - מבוא לציורי מאור

    בסדנה זו תקבלו טעימה של ציור מאור איסלאמי. “Tezhip”- הטכניקה שבה מקשטים את הקוראנים בזהב. נלמד איך לעשות ציור פשוט כמו Hataı וŞems’e  שאתם יכולים לקחת הביתה.

שישי 14:00

שישי 16:00

  • 16:00 גיא בכר - מסע מדיטטיבי מוזיקלי

    אין, אין סוף, אין סוף אור מסע טראנס-מדיטטיבי בכיסוי עיניים מתוך החשכה נובט זרע מתוך הכלום מתגלה היש העיניים מכוסות אני בעלטה, חש את המדבר המוסיקה עוטפת וההנחיה לוקחת אותנו למחוזות של תנועה, תגלית וחקירה. יש לי גוף וגם אין לי… הצטרפו למסע אל האין סוף ובחזרה

  • 16:00 מירב מזא"ה - “ברח דודי ודמה לך לצבי או לעופר האיילים”

    סדנת לימוד משותף בשיר השירים. מגילת שיר השירים היא שירה עתיקה וחידתית. ניתן לשמוע בה את קולה של האלוהות או של ההוויה כולה הפונה אל האדם ומזמינה אותו לצאת למסע בעקבות האהבה המחייה את כל הקיים ולבטא אהבה במישורים השונים של חייו. בסדנא נראה את הדרך שהמגילה מציעה ונזהה כיצד דרכם של המורים הסופים הגדולים משתקפת בשירה קדומה ויפהפייה זו.

  • 16:00 הדס שמאי ויאיר דביר - ריקודים לשלום

    פרקטיקה סופית המגיעה מזרם ‘רוחניאת’ ומתורגלת ברחבי העולם. מוזמנים להצטרף לסשן טקסי בו נלמד ונרקוד ביחד כמה מהריקודים כמעגל, מסביב למוזיקאים שיחזיקו את התדר עם מוזיקה חיה. אין צורך בשום נסיון קודם, רק בלב פתוח (:

  • 16:00 רפאל עמנואל רן - נביעה ונבואה

    הזמנה למפגש מוסיקלי אקספרמנטלי. הנביעה היא המקור לדיבור העמוק, המחובר להוויה, משם גם מגיעים המסרים והתובנות הייחודים. מתוך שחרור נאפשר מרחב לביטוי אותנטי של הקול וה”נבואה הקטנה’ שלנו, זאת שקשורה למי שאנחנו ברגע.

  • 16:00 יורם ארנון - מוזיקה לומדים באהבה

    סדנה חווייתית במוזיקה סופית-עות’מאנית לכל מי ששר, מנגן (על כל כלי נגינה) או מתופף; פתוח גם לצופים-מאזינים. מהי אותה אהבה שכה נחוצה כדי לחוות לימוד אמיתי? זאת התשוקה להגיע לשלמות אמנותית וממנה לצמוח לאחדות רוחנית; תשוקה המובילה למחויבות עמוקה ללימוד האינסופי, והיא הבסיס למסורת העתיקה העות’מאנית הנקראת “מֶשְק” – למידה מתוך חווית הנגינה והשירה, שינון ותרגול רוחני חזָרָתי, שבאמצעותם הועברה בעל פה, ממורה לתלמיד, במשך מאות שנים, המוזיקה הסוּפית התורכית. בסדנה נחווה את צורת הלימוד המסורתית העות’מאנית, ננגן ונשיר יצירות סוּפיות תורכיות, ונחווה את ההתעלות הרוחנית החבויה בהן.

  • 16:00 נירי שדה - השירה המיסטית מטורקיה – מקאמאת

    בהתכנסויות שיכולות להתרחש ימים, המאמינים מחפשים דרכם לאלוהים דרך שירה, ריקוד ונגינה. המילים מרוממות רוח, המקצבים מסחררים ולאט לאט נושר העולם החיצון… סדנה חווייתית שבה נשיר מספר אילהים (פיוטים) סופיים, נכיר את המקאמים (סולמות) שלהם ואת המקצבים השונים.

  • 16:00 בועז גלילי - האחד שבצלילים

    מתוך הקשבה והאזנה עמוקים נעמיק במסע אל תוך הצליל האחד. בעזרת שירה משותפת נלמד מוטיבים המגיעים מעולם המקאם – סולמות מוזיקליים עתיקים מן המזרח. נחווה את היחסים המופלאים המתקיימים בין הריבוי לאחד, בין השקט והצלילים, בין כל מקאם למקומו בנפש. נכיר ונעמיק באיכויות שכל מקאם נושא עמו, נרגיש כיצד הן מהדהדות בתוכנו ונתן להן לצאת כנווה מדבר של יצירה חדשה.
    מוזיקה מקורית ומסורתית, הנחיה: בועז גלילי
    אין צורך בידע וניסיון מוזיקליים

שבת 7:30

  • 7:30 ליסה צלסניק - Caucasian Yoga - יוגה צ'רקסית לאריכות ימים

    Ozone Breathing, Body Brushing and Cosmic Energy The Masters of Ahmsta Kebzeh practiced a 26,000 year old science of awakening latent human faculties under divine grace and guidance to enrich their oxygen intake. In our daily morning yoga we will practice the ozone breath and exercises which made the elders of Ahmsta Kebzeh legends of vitality, longevity, and reflectors of Cosmic Energy.
    גלו וחוו שיטות נשימה על פי מסורת הקאבזה של הרי הקאווקז; נשימת השמש, הירח, והרמוניה, נשימת לצבירת אוזון עם מתיחות, ונשימת האם..

  • 7:30 יניב קקון - נשימת האחד

    “..ידך נפתחת ונסגרת נפתחת נסגרת. לו תמיד היתה קפוצה כאגרוף או פתוחה לרווחה הריי היית משותק. נוכחותך העמוקה ביותר נמצאת בכל כיווץ והתרחבות קטנים. השניים בתיאום ואיזון מופלא כשני כנפי ציפור.” ~רומי
    התנועה הזו של החיים התרחבות והתכווצות נמצאת בנשימה. משמעות השאיפה היא בחירה בחיים, משמעות הנשיפה היא שחרור החיים ללא אחיזה. אלוהים נמצא בכל כיווץ והתרחבות. במסורת הסופית חשיבות רבה לנשימה משותפת ומסונכרנת בין כולם המדגישה את האחדות על פני האינדיבידואל. לנשימה מצטרפת תנועה ולשניהם מצטרפת כוונה ואת כולם עוטפת המוזיקה ששומרת על המבנה. במרחב נביא מפגש פשוט ומרחיב דרך הלב , ניתן לנשימה לסנכרן את הגוף עם כל שאר החלקים שבמרחב. התנועה תדגיש את הכיווץ וההתרחבות ואת היכולת להיות נוכח בתוך כך. כל נשימה שנלקחת בלי תשומת לב נחשבת למתה, וכל נשימה שנלקחת עם יראה ונוכחות נחשבת לחיה ומחוברת לנוכחות השמימית. התרגול יסייע לנו לפתוח את הגוף עם מנת חיים מרעננת לקראת יום חדש וחיבור עמוק יותר לעצמינו אבל גם לאחר. דרך נשימה אנו מתחברים לעוד אדם ומסתנכרנים לקצב אחד.

שבת 9:00

שבת 11:00

  • 11:00 הראל שחל והתזמורת הסופית – טכס הסמע

    במשך כמה שנים למדתי את המוזיקה הטורקית הסופית, העמקתי בלימוד ה״אַיִן״ הוא המוזיקה המלווה את טקס המחוללים, אלה הם הדרווישים המסתובבים.
    כל שנה לקראת הפסטיבל הסופי, בחרתי יצירה עתיקה אחרת של ה״אַיִן״. אחת מתוך 46 ה״אַיניִם״ שהולחנו עד כה.
    כל שנה הקמתי במיוחד לפסטיבל, תזמורת מיוחדת שתבצע את ה״אַיִן״ הנבחר במהלך הפסטיבל. מה שהפך למסורת בת כמה שנים הוא שביומו האחרון של הפסטיבל בשעת צהריים בבמה המרכזית, התזמורת מבצעת את היצירה למאות אנשים שמסתובבים תחת קסמה של המוזיקה.
    ה״אַיִן״ הוא בעצם יצירה ארוכה שמולחנת במקאם (המבנה המלודי המזרחי) אחד שנבחר בשביל היצירה הספציפית. מטרת ה״אַיִן״ היא להעביר את השומע, חוויה רוחנית של התעלות.
    המקצבים מבוססים על פעימת הלב. הסולמות מתחלפים בהתאם לרוח המקאם והמילים תפקידן להסיט את העצמי העליון מהאגו. המילים מתארות את תשוקת האדם להכיר את יוצרו, לאהוב את הבריאה בכל חלקיה ולספר את סיפור האהבה הזה. סיפור על חיפוש ההוויה, הנשימה, הקיום וההודיה לבריאה.
    פירוש המילה ״אַיִן״ בפרסית במקור שפירושה "טקס". בקונטקסט המוולווי מציינת את הקומפוזיציה המלווה את טקס הסמע הסופי של המחוללים. אם נבדוק את פירוש שם הפעולה, ״התאין״ נמצא פירוש שהולם את תפקידה של המוזיקה המופלאה הזאת יותר מכל:
    שם פעולה של הִתְאַיֵּן: הפך לכלום, הפסיק להתקיים, נעלם, התאדה
    ״אַיִן״ - לא כלום, אפס, אי קיום, היפוכו של היש"

  • 11:00 יעקוב איבן יוסוף - תפילה לאלוהים בפנים

    על פי המסורת הסופית, המקום למצוא את האל הוא בלב האדם. ע”י תורתו של המורה הסופי בן זמננו, מורט יגן, ניתן לנהל יחד “תפילה קולקטיבית” במילים שלנו, מכוונת לאלוהות שבתוכינו. ננהל שיחה בנושא הזה ואז נתפלל יחד תפילה קולקטיבית, עם תשומת לב, האחד לשני, בע”ה.

שבת 13:00

תפריט נגישות

0
0
העגלה שלך
עגלת הקניות ריקהבחזרה לחנות